Ανοιχτή Αγκαλιά

#ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ

ΔΩΡΕΑ

26 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
26/07/19 Δελτία Τύπου Κέντρο Ημέρας Φ.Κ.Π.Ι. «Ανοιχτή Αγκαλιά»
Το Κέντρο Ημέρας Φ.Κ.Π.Ι. «Ανοιχτή Αγκαλιά» στο Κορωπί για παιδιά με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές…
Περισσότερα
24/07/19 Δελτία Τύπου Callas in Concert - The Hologram Tour
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιοδείας 2019, η Base Hologram και η Solist invent experiences παρουσιάζουν…
Περισσότερα
27/06/19 Δελτία Τύπου Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ωφελουμένων της Πράξης
«Παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε παιδιά με νοητική υστέρηση από το Κέντρο Ημέρας…
Περισσότερα
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ
Ελάτε κι εσείς μαζί μας. "Υποστηρίζουμε τη ζωή"!
Όταν ανοίγεις την Αγκαλιά σου για να χωρέσεις τις αγωνίες και τις ανάγκες των μικρών παιδιών - και ειδικά αυτά που η ζωή τα φέρνει αντιμέτωπα με ένα περαστικό ή χρόνιο σοβαρό νόσημα - στην πραγματικότητα, «είσαι έτοιμος από καιρό» και παίρνεις την απόφαση να σταθείς για πάντα δίπλα τους και να γίνεις «εφ’όρου ζωής» εθελοντής.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

26 Χρόνια πριν, πρωτοπόροι, με Προορισμό τον Άνθρωπο

Περισσότερα

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ

Μουσικοθεραπεία, Clown Doctors, Παιγνιοθεραπεία

Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

Το Κέντρο Ημέρας για παιδιά «Ανοιχτή Αγκαλιά» λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007, στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ.

Περισσότερα

Clown Doctors

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, για το νοσηλευόμενο παιδί, που εφαρμόζεται από την Ανοιχτή Αγκαλιά με στόχο…

Περισσότερα

Μουσικοθεραπεία

Στα πλαίσια της συνεχούς και δραστηριοποιημένης φροντίδας προς το Νοσηλευόμενο παιδί, η Ανοιχτή Αγκαλιά εφαρμόζει…

Περισσότερα

Παιγνιοθεραπεία

Ο θεσμός της Παιγνιοθεραπείας ξεκίνησε από την Φινλανδία το 1909. Στα επόμενα χρόνια αναγνωρίστηκε και…

Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

Το Κέντρο Ημέρας για παιδιά «Ανοιχτή Αγκαλιά» βρίσκεται στο Κορωπί και λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ και ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

banner

Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Καρκίνου στο παιδί (International Childhood Cancer Day) – 15 Φεβρουαρίου 2018 – το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) θέλει να τονίσει την ανάγκη μίας ευρύτερης και άρτιας ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τη σπάνια αλλά και σοβαρή αυτή νόσο. Στόχος οποιασδήποτε σχετικής εκστρατείας θα πρέπει να είναι οι συντονισμένες προσπάθειες για αύξηση των ποσοστών ίασης παιδιών και εφήβων με καρκίνο αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα νοσηλευόμενα παιδιά και την ομαλή και πλήρη επανένταξη τους μετά τη θεραπεία.

Η συνεχής και αξιοσημείωτη πρόοδος, που επιτυγχάνεται στην αντιμετώπιση του παιδιού με καρκίνο είναι ευδιάκριτη και εντυπωσιακή. Σήμερα 4 στα 5 παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση. Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, νέες θεραπευτικές δυνατότητες, με την εφαρμογή και διεθνών συνεργατικών πρωτοκόλλων προστίθενται στις ήδη καθιερωμένες δίνοντας νέα εφόδια στους θεράποντες και συνεπώς κουράγιο και βάσιμες ελπίδες στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η έγκαιρη ή και πρώιμη διάγνωση αλλά και θεραπεία είναι πλέον αδύνατη χωρίς τη συμβολή της γενετικής και της μοριακής βιολογίας. Η ιατρική έρευνα οδηγεί πλέον και σε εξατομίκευση των θεραπειών, σε μια προσπάθεια αύξησης της αποτελεσματικότητας και μείωσης των άμεσων και απώτερων επιπλοκών.

Ιδιαίτερα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, η ευαισθησία απέναντι στους μικρούς ασθενείς είναι αυξημένη. Στόχος όλων θα πρέπει να είναι οι μικροί ασθενείς μας να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή και διαθέσιμη από πλευράς επιστήμης θεραπεία και ταυτόχρονα να εξασφαλίζουμε τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα ζωής.

Όλοι οι επιστήμονες του χώρου μας, κάθε κλάδου, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη αντιμετώπιση των μικρών ασθενών μας. Δίπλα μας βρίσκονται καθημερινά σύλλογοι - φορείς και εθελοντές δρώντας ως πολύτιμοι αρωγοί, καλύπτοντας αρκετές φορές τις αδυναμίες της πολιτείας ειδικά μέσα στο τρέχον δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Με τη ενεργό συμμετοχή μας σε διεθνή συνεργατικά πρωτόκολλα θεραπείας, προσπαθούμε να εφαρμόζουμε άμεσα κάθε νέο επίτευγμα στους μικρούς ασθενείς μας, ώστε να επωφελούνται ισότιμα με όλα τα παιδιά που συμμετέχουν παγκοσμίως στις ίδιες μελέτες. Οι νεότερες εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο θα παρουσιαστούν διεξοδικά στο προσεχές συνέδριο της Εταιρείας μας στην Αθήνα τον Μάιο, και με τη συμμετοχή διαπρεπών επιστημόνων, συναδέλφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καλούμε λοιπόν όλους να συνδράμουν και να γίνουν συνοδοιπόροι μας σ’ αυτή τη μάχη. Κατανοούμε τις δυσκολίες της πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε να συνδράμει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να επιτευχθούν περαιτέρω βελτιώσεις και ειδικότερα σε γραφειοκρατικά και διοικητικά θέματα που ίσως είναι ευκολότερα επιλύσιμα.

Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια για βελτίωση της φροντίδας του παιδιού με καρκίνο. Καθένας μας μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης ή εθελοντής δότης μυελού των οστών. Καθένας μας μπορεί να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους και να προσφέρει λίγο από το χρόνο του.

Εμείς, τα μέλη της Εταιρείας μας, ως επιστήμονες και θεράποντες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας καθημερινά μαζί με όλους εσάς για την καλύτερη φροντίδα αλλά και ποιότητα ζωής των μικρών μας ασθενών.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΠΑΟ,

Απόστολος Πουρτσίδης
Πρόεδρος

Δημήτριος Δογάνης
Γενικός Γραμματέας
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Η απενεργοποίησή τους μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ιστότοπού μας κατά την περιήγησή σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε σύμφωνοι με αυτό.
Συμφωνώ Πολιτική Απορρήτου