Ανοιχτή Αγκαλιά

#ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ

ΔΩΡΕΑ

26 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
26/07/19 Δελτία Τύπου Κέντρο Ημέρας Φ.Κ.Π.Ι. «Ανοιχτή Αγκαλιά»
Το Κέντρο Ημέρας Φ.Κ.Π.Ι. «Ανοιχτή Αγκαλιά» στο Κορωπί για παιδιά με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές…
Περισσότερα
24/07/19 Δελτία Τύπου Callas in Concert - The Hologram Tour
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιοδείας 2019, η Base Hologram και η Solist invent experiences παρουσιάζουν…
Περισσότερα
27/06/19 Δελτία Τύπου Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ωφελουμένων της Πράξης
«Παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε παιδιά με νοητική υστέρηση από το Κέντρο Ημέρας…
Περισσότερα
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ
Ελάτε κι εσείς μαζί μας. "Υποστηρίζουμε τη ζωή"!
Όταν ανοίγεις την Αγκαλιά σου για να χωρέσεις τις αγωνίες και τις ανάγκες των μικρών παιδιών - και ειδικά αυτά που η ζωή τα φέρνει αντιμέτωπα με ένα περαστικό ή χρόνιο σοβαρό νόσημα - στην πραγματικότητα, «είσαι έτοιμος από καιρό» και παίρνεις την απόφαση να σταθείς για πάντα δίπλα τους και να γίνεις «εφ’όρου ζωής» εθελοντής.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

26 Χρόνια πριν, πρωτοπόροι, με Προορισμό τον Άνθρωπο

Περισσότερα

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ

Μουσικοθεραπεία, Clown Doctors, Παιγνιοθεραπεία

Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

Το Κέντρο Ημέρας για παιδιά «Ανοιχτή Αγκαλιά» λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007, στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ.

Περισσότερα

Clown Doctors

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, για το νοσηλευόμενο παιδί, που εφαρμόζεται από την Ανοιχτή Αγκαλιά με στόχο…

Περισσότερα

Μουσικοθεραπεία

Στα πλαίσια της συνεχούς και δραστηριοποιημένης φροντίδας προς το Νοσηλευόμενο παιδί, η Ανοιχτή Αγκαλιά εφαρμόζει…

Περισσότερα

Παιγνιοθεραπεία

Ο θεσμός της Παιγνιοθεραπείας ξεκίνησε από την Φινλανδία το 1909. Στα επόμενα χρόνια αναγνωρίστηκε και…

Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

Το Κέντρο Ημέρας για παιδιά «Ανοιχτή Αγκαλιά» βρίσκεται στο Κορωπί και λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ και ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

banner

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής στη Λέσβο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Μαρτίου 2019

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στη ΛΕΣΒΟ με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ

 


Η Ανοιχτή Αγκαλιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμη Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης στο πανέμορφο νησί της Λέσβου, σε συνεργασία με την ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ και την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Η Προληπτική Ιατρική αποτελεί έναν ιδιαίτερης βαρύτητας τομέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η ανταπόκριση των πολιτών είναι η ανταμοιβή μας.

Στην εκστρατεία έλαβαν μέρος 25 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι προσέφεραν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Και φυσικά οι πάντα καλοσυνάτοι και φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την ομάδα της Ανοιχτής Αγκαλιάς προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο προληπτικό τους έλεγχο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Ανοιχτής Αγκαλιάς επισκέφθηκαν την Πέτρα, τον Μόλυβο, το Σκουτάρο και τη Φιλία. Η υγεία των παιδιών σε γενικές γραμμές ήταν καλή εκτός μεμονωμένων περιστατικών παιδιών τα οποία παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση. Περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που αξιολογήθηκαν ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση, παραπέμφθηκαν στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οι γονείς των παιδιών και οι ενήλικες εκτιμούν το γεγονός ότι σε μια ημέρα τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν από τόσες ειδικότητες ιατρών. Εξετάστηκαν στο σύνολο σχεδόν το 100% των μαθητών και πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 1.00 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στο νησί πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση για τα παιδιά προσφέροντας ένα τόνο χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας. Τα παιδιά κάθε περιοχής είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να πάρουν τα δώρα τους.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχιμένη εκστρατεία έπαιξαν οι τοπικές αρχές, η εκπαιδευτική κοινότητα  στην πλειονότητάς της , οι κατά τόπους σύλλογοι γονέων.  Η υποδοχή των παιδιών και των γονέων ήταν πολύ φιλική, εγκάρδια και ενθαρρυντική ώστε να μας δώσουν δύναμη για μια επόμενη επιτυχημένη εκστρατεία. Τους ευχαριστούμε όλους. Σημαντική ήταν η προσφορά μεταφορικών μέσων για τη μετακίνησή της ομάδος εντός του νησιού.


Για περισσότερες πληροφορίες:
"Ανοιχτή Αγκαλιά"
Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814
www.anoixtiagalia.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Λίγα λόγια για την Ανοιχτή Αγκαλιά.
Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής είναι ένα μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1993 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις στα δημόσια νοσοκομεία. 
Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των χορηγών μας-υποστηρικτών μας, το έργο της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά.
Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ είναι μια αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση με ειδική πιστοποίηση του φορέα παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ είναι και Κάτοχος Διαχειριστικής ικανότητας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Η απενεργοποίησή τους μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ιστότοπού μας κατά την περιήγησή σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε σύμφωνοι με αυτό.
Συμφωνώ Πολιτική Απορρήτου